Rezultate pentru eticheta "profesori "
Structura anului școlar viitor, o problemă pentru profesori şi elevi. Aceştia vor ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări: ''Ne-au zăpăcit''
Unii da, alții ba. Unele cadrele didactice sunt de acord ca noul an școlar să înceapă pe 11 septembrie, pe când tinerii spun că este bine și pe 18 septembrie. Astfel, și turismul va avea de câștigat, dar și ei. Și asta pentru că, mulți lucrează pe timp de vară, iar încă o săptămână de vacanță, înseamnă bani în plus în buzunarul lor. În schimb, atât unii profesori, cât și elevii și-ar dori ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări. „Ne-au zăpăcit” spun cei mai mulți dintre copii. Ar vrea ca orele să înceapă așa cum au fost obișnuiți: pe 15 septembrie.
Cu geci și mănuși în clasă. Elevii și profesori Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța au înghețat în timpul orelor: „Venim mereu îmbrăcați gros”
Elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța au fost nevoiți să îndure astăzi frigul din clase. Încă de la primele ore ale dimineții caloriferele au fost reci, iar acest lucru a fost observat de administratorul clădirii. Nimeni nu i-a anunțat că în zonă are loc o avarie, susțin reprezentanții liceului.Mai mult, conducerea unității de învățământ a luat imediat legătura cu Inspectoratul Școlar Județean care a decis modificarea programului.
Viitoarele cadre didactice au susținut astăzi examenul de Titularizare. Emoții n-au avut doar candidații, ci și părinții acestora care timp de patru ore și-au așteptat copiii cu sufletul la gură. Subiectele au fost ușoare, susțin cei mai mulți dintre viitori dascăli. Ceea ce îi sperie însă este dacă vor avea sau nu un loc de muncă din toamnă.
Unii profesori și părinți constănțeni, nemulțumiți de modificările aduse sistemului de învățământ: „Schimbările acestea prea bruște și prea de la an la an sunt bulversante”
Este oficial. Din anul școlar viitor media notelor va fi încheiată doar o singură dată, iar tezele nu vor mai fi obligatorii. Concret, s-a decis ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Ceea ce înseamnă că dacă, de exemplu, la matematică există două ore pe săptămână, profesorul îi va pune elevului cinci note. Cursurile vor începe pe 5 septembrie.